خود مراقبتی در بیماران مبتلا به سکته مغزی دچار مشکل در دفع ادرار و مدفوع
مشکلات در دفع ادرار و مدفوع شامل یبوست و بی اختیاری در دفع ادرار و مدفوع می تواند در بیماران دچار سکته مغزی می تواند رخ دهد. رعایت نکات زیر در منزل می تواند در پیشگیری و کاهش عوارض کمک کننده باشد.
- عواملی از قبیل رژیم غذایی کم میوه و سبزیجات، کم مصرف کردن آب ومایعات ، بی حرکتی، ضعف و فلجی عضلات و مصرف برخی داروها می تواند بیمار مبتلا به سکته مغزی را مستعد یبوست نماید.
- مصرف رژیم با سبزی و میوه کافی، مصرف مایعات و فعالیت بدنی کافی می تواند ابتلای بیمار به عفونت را تا حد زیادی کاهش دهد.
- در صورتی طولانی شدن زمان ابتلا به یبوست، بیمار باید توسط پزشک معاینه و درمان های دارویی را دریافت نماید.
- در بیمارانی که دچار بی اختیاری ادرار و مدفوع هستند بهداشت ناحیه تناسلی باید به شکل مناسبی انجام پذیرد. در صورت دفع مدفوع و ادرار پوشک بیمار باید در اولین فرصت تعویض گردد.
- بیمار دچار بی اختیار ادرار می تواند برنامه دفع ادرار داشته باشد به گونه ای که در زمان های مشخص از قبل به دفع ادرار اقدام نماید.
- بهتر است بیماران دچار بی اختیاری در دفع ادرار در ساعات قبل از خواب مایعات زیاد مصرف ننمایند.
- در صورتی که برای بیمار سوند ادراری قرار داده شده است بهداشت ناحیه باید به دقت انجام پذیرد. به این منظور روزانه یک بار ناحیه تناسلی با آب و صابون تمیز شود.
- مطمئن شوید که کیسه های جمع آوری ادرار همیشه زیر سطح مثانه قرار دارند. به طور مثال هنگام استراحت در تخت کیسه جمع آوری ادرار را پائین تخت قرار دهید.
- از خارج کردن سوند اجتناب نمایید. این عمل ممکن است سبب آسیب جدی به ناحیه تناسلی گردد. در صورت نیاز به خارج کردن سوند ادراری با مراکز بهداشتی و درمانی در ارتباط باشید.
- در صورت خروج اتفاقی سوند از بدن بیمار با مراکز بهداشتی و درمانی تماس گرفته و از وارد کردن مجدد آن به بدن بیمار اجتناب نمایید. اینکار سبب بروز عفونت می شود.
- کیسه های ادارری را قبل از پر شدن کامل (حدود نیم تا سه چهارم) خالی کنید.
-
-
خود مراقبتی از سوند ادراری در منزل
داشتن لوله ادراری برای طولانی مدت خطر ابتلا به عفونت های دستگاه ادراری (UTIs) را افزایش می دهد . برای به حداقل رساندن این خطر باید:
هر روز پوست ناحیه ای که لوله وارد بدن شما می شود با آب و صابون ملایم بشویید.
قبل و بعد از دست زدن به لوله دست های خود را با آب گرم و صابون بشویید
باید به اندازه کافی مایعات بنوشید تا رنگ ادرار شما کم رنگ بماند.
از پیچ خوردگی یا خمیدگی درلوله خودداری کنید
مطمئن شوید که کیسه های جمع آوری ادرار همیشه زیر سطح مثانه شما قرار دارند. مثلا هنگام استراحت پائین تخت کیسه جمع آوری را پائین تخت قرار دهید.
باید کیسه را قبل از پر شدن کامل (حدود نیم تا سه چهارم) خالی کنید.
![47.png](/_boualisinahospital/images/فیلم آموزشی/cva/47.png)