خود مراقبتی در بیماران مبتلا به سکته مغزی دچار اختلال بلع

 

فلج عضلات صورت و حلق می تواند شخص بیمار را دچار مشکلات بلع و تغذیه نماید. بیماران دچار اختلال در بلع ممکن است دچار گیر افتادن لقمه در گلو وخفگی شوند. رعایت موارد زیر در منزل می تواند به بهبود شرایط بیمار در این رابطه کمک نماید:

- غذای بیماران دچار اختلال بلع باید آبکی یا خیلی نرم تهیه شوند.

- غذا ها باید با حجم کم و لقمه های کوچک برای بیمار فراهم شوند. می توان در روز به جای 3 بار غذا را در تعداد وعده های بیشتر و حجم کمتر در اختیار بیمار قرار داد.

- هنگام غذا خوردن بیمار حالت نشسته را داشته باشد و ترجیحا بر روی صندلی بنشیند.

- بیمار باید غذا را از سمت سالم که فلج نیست در دهان خود بگذارد.

- بیمار مبتلا به سکته مغزی باید غذای خود را با حوصله میل نماید لذا اطرافیان نیز باید به این موضوع توجه داشته باشند. از پرخوری و با شتاب غذا خوردن باید پرهیز نمود.

- رژیم غذایی بیمار باید سرشار از انواع میوه ها و سبزی ها باشد. سعی شود از گوشت قرمز کمتر در تهیه غذای این بیماران استفاده شود.

- غذاهای کنسروی، سوسیس و کالباس و همینطور غذاهای پر نمک نباید برای بیمار مبتلا به سکته مغزی تهیه نمود.

- از نوشابه  ها و سایر نوشیدنی های گازدار استفاده نکنید.

- قاشق های مخصوص این بیماران در فروشگاههای تجهیزات پزشکی موجود است که می توان برای بیمار تهیه نمود.

- در صورتی که بیمار تغذیه از طریق لوله بینی معدی دارد در زمان بستری بودن بیمار در بیمارستان، از پرستار بخواهید تا نحوه صحیح انجام تغذیه از طریق لوله بینی معده ای را به شما آموزش دهد.

 

39.png


6.1.9.0
گروه دورانV6.1.9.0