بهبود وضعیت روحی و روانی بیمار مبتلا به بیماران مبتلا به سکته مغزی در منزل

بیماران مبتلا به سکته مغزی می توانند در کوتاه یا دراز مدت دچار مشکلات روانشناختی نظیر استرس، اضطراب و افسردگی شوند. علائم زیر می تواند نشانه ای از این اختلالات باشد: غمگین یا مضطرب مداوم ، احساس پوچی، از دست دادن علاقه/لذت، احساس ناامیدی، کاهش میل جنسی، احساس گناه، بی ارزشی، درماندگی، کاهش انرژی، خستگی، مشکل در تمرکز، به خاطر سپردن، تصمیم گیری، تغییر اشتهاو افکار مرگ یا خودکشی. به منظور پیشگیری از بروز اختلالات روانشناختی انجام اقدامات زیر می تواند کمک کننده باشد:

- بسیاری از تغییرات ظاهری و جسمی ناشی از سکته مغزی در صورتی که آسیب مغزی شدید نباشد قابل برگشت می باشد.

- محیط اطراف بیمار مبتلا به سکته مغزی باید تا حد امکان شاد نگه دارید.

- گوش دادن به موسیقی مورد علاقه و مشاهده مناظر طبیعی زیبا و گذراندن وقت با همسالان در طبیعت و پارک می تواند سبب کاهش استرس و اضطراب بیمار گردد.

- بیماران مبتلا به سکته مغزی باید تا جای ممکن خودشان فعالیت های روزانه را انجام دهند.

- در صورت امکان بیمار را تشویق نمایید تا در فعالیت های اجتماعی در حد توان شرکت نماید.

- شرکت در فعالیت های ورزشی مناسب با سن و وضعیت بالینی بیمار می تواند درکاهش استرس، اضطراب و افسردگی کمک کننده باشد.

- خانواده باید به این موضوع توجه نماید که تغییرات ظاهری بیمار و همچنین کاهش توانایی عملکردی و شناختی وی می تواند بیمار را دچار مشکلات روانشناختی نماید.

- توجه داشته باشید که در صورت افسردگی یک بیماری است که نشانه تنبلی نبوده و صرفا با توصیه های عمومی مانند مسافرت رفتن یا تفریح کردن برطرف نمی شود و نیاز به درمان های پزشکی دارد.

- بهبودی از افسردگی و سایر مشکلات روانشناختی در بیماران مبتلا به سکته مغزی به تدریج ظاهر خواهد شد. لذا در فرآیند درمان صبور باشید.

- مصرف داروهای ضد افسردگی با تجویز پزشک خطر جدی برای بیمار ندارد. قبل از قطع داروها حتما باید با پزشک مشورت شود.

 

54.png


6.1.9.0
گروه دورانV6.1.9.0