پیشگیری از وقوع تشنج در مبتلا به بیماران مبتلا به سکته مغزی در منزل
با توجه به میزان آسیبی که به مغز بیمار وارد شده است، خطر بروز تشنج برای بیمار در منزل وجود دارد. توجه به اقدامات زیر می تواند در کاهش بروز خطر تشنج و آسیب های احتمالی بعد از تشنج کمک کننده باشد.
- بیمار باید از پرخوری بپرهیزد
- بیمار مبتلا به سکته مغزی باید از خواب کافی و با کیفیت در طول شب برخوردار باشد. کم خوابی می تواند بیمار را مستعد تشنج نماید.
- خستگی زیاد می تواند شخص را مستعد تشنج نماید. لذا بیمار باید از انجام ورزش ها و فعالیت های سنگین بخصوص در ماه های اول بعد از بهبودی اجتناب نماید.
- نور و صدای محیط بیمار باید به اندازه کافی باشد. نور و صدای بیش از اندازه می تواند سبب بروز تشنج در این بیماران گردد.
- در صورت تجویز داروهای ضد تشنج توسط پزشک، بیمار باید طبق دستور و در ساعات مشخص دارو را مصرف نماید. تغییر میزان یا زمان مصرف دارو می تواند بیمار را در خطر تشنج قرار دهد.
- در صورت بروز تشنج اطرافیان بیمار باید با حفظ آرامش به بیمار کمک نمایند.
- هیچ تلاشی برای مهار حرکات بیمار در حال تشنج نباید توسط اطرافیان صورت پذیرد.
- در صورتی که در اطراف بیمار در حال تشنج وسیله ای قرار دارد مانند گلدان که خطر آسب به بیمار را دارد فورا آن را از بیمار دور نمایید.
- به بیمار در حال تشنج ضربه نزنید و به صورت وی آب نپاشید.
- در صورتی که لباس بیمار تنگ است سعی نمایید به آرامی دکمه های لباس را آزاد نمایید. نیاز به خارج کردن کامل لباس نمی باشد.
- در صورتی که در اطراف سر بیمار اجسام سخت قرار دارد با قرار دادن بالشت در کنار سر از آن محافظت نمایید. توجه داشته باشید که نباید سر و یا اندام های دیگر را محکم نگه دارید.
- پس از اتمام تشنج بیمار را به مکان امن انتقال دهید.
با اورژانس 115 برای بررسی بیشتر بیمار و یا نیاز به انتقال بیمار به بیمارستان تماس بگیرید.
