توصیه های تغذیه ای در بیماران مبتلا به اِم اِس
گروه نان و غلات؛ هر سهم شامل:
۳۰ گرم نان که معادل یک کف دست نان است.
یک سوم لیوان برنج پخته یا نصف لیوان ماکارونی پخته یا نصف لیوان جو پخته یا یک سیب زمینی کوچک پخته.
بسته به اندازه جثه بدن و میزان فعالیت بدنی باید روزانه شش تا یازده سهم از این گروه استفاده کرد.
بهتر است از غلات سبوس دار مانند نان سنگک و نان جو استفاده شود؛ زیرا فیبر بیشتری دارند و به رفع یبوست کمک میکنند و دارای ویتامینهای گروه B هستند. انواع غلات به ویژه ذرت به علت اسیدیکردن ادرار موحب پیشگیری از عفونتهای ادراری میشود.
ویتامین B12 باعث کاهش سوزش اندام و خستگی میشوند. کمبود این ویتامین منجر به افسردگی، خستگی و کمبود حافظه میشود. این ویتامین در نگهداری از غلاف میلین مؤثر است. نیکوتین و نوشیدن الکل باعث کاهش جذب آن میشود.
![1.jpg](/_boualisinahospital/images/فیلم آموزشی/cva/1.jpg)
گروه سبزی؛ هر سهم سبزیجات شامل:
یک لیوان سبزی خام خرد شده (هویج و کاهو)
نصف فنجان سبزی پخته) کدو و قارچ(
مصرف ۵ سهم سبزیجات تازه در روز پیشنهاد میشود.
سبزی تازه به پخته ارجحیت دارد زیرا به دلیل داشتن انتی اکسیدان باعث کندشدن سیر بیماری میشود (جعفری و فلفل دلمهای(
سبزیهای دارای برگ سبز تیره مثل اسفناج را حداقل سه بار در روز مصرف کنید.
سبزیهای کنسرو شده دارای سدیم بالایی هستند و بهتر است از آن کمتر استفاده کنید و در زمان استفاده، از کورتون استفاده نکنید.
![2_6384523272719893780.jpg](/_boualisinahospital/images/فیلم آموزشی/cva/2_6384523272719893780.jpg)
گروه میوهها، هر سهم میوه شامل:
یک برش هندوانه
نصف لیوان میوههای کوچک مانند گیلاس
یک عدد میوه متوسط مثل سیب یا پرتغال
نصف لیوان آب میوه یا کمپوت
یک چهارم لیوان انواع برگه
مصرف ۴ سهم میوه تازه در روز توصیه میشود.
میوهها به علت داشتن فیبر و مایعات مانع از یبوست میشوند.
میوههای تازه مانند سبزیها به علت داشتن آنتیاکسیدان باعث کندشدن سیر بیماری میشوند.
انواع آلو به علت اسیدی کردن ادرار مانع از ایجاد عفونت ادراری میشود.
![3_6384522907858753140.jpg](/_boualisinahospital/images/فیلم آموزشی/cva/3_6384523273316865320.jpg)
گروه لبنیات، هر سهم لبنیات شامل:
یک لیوان شیر
سه چهارم لیوان ماست
یک قوطی کبریت پنیر
لبنیات منبع خوب پروتئین، کلسیم و بعضی مواد معدنی است و از انجا که کورتون مصرف میشود و مستعد پوکی استخوان، مصرف حداقل سه سهم لبنیات توصیه میشود.
![4_6384523273943543760.jpg](/_boualisinahospital/images/فیلم آموزشی/cva/4_6384523273943543760.jpg)
گروه گوشت:
چربی گوشت قرمز باعث تشدید حملات بیماری میشود؛ بنابراین بهتر است از گوشت سفید استفاده شود.
در صورت استفاده از مرغ، پوستان را جداکنید.
ماهی کنسروشده، سرخ شده و ماهی پرورشی توصیه نمیشود.
توصیه به استفاده از سویا، عدس و لوبیا
بهتر است هفتهای دوبار گوشت سفید بخار پز، سویا، حبوبات مصرف شود.
![5_6384523274507608160.jpg](/_boualisinahospital/images/فیلم آموزشی/cva/5_6384523274507608160.jpg)